Hjoed in de nachtrace

De Uilenwedstrijd: Een Avontuur in het Donker

Meedoen met de Uilenwedstrijd blijft een bijzondere belevenis. Voor mij betekent het altijd even uit mijn comfortzone stappen, maar zodra ik bij de boot in de haven sta, verdwijnt die spanning. De tocht van Ezumazeil naar de dijk biedt een mooie kans om alles aan boord nog eens rustig te controleren, zodat je later in het donker niet voor verrassingen komt te staan.

De start verliep vlot, met alle boten iets te laat over de startlijn. Een paar boten kozen ervoor om na LA7 bakboord uit te gaan, terwijl de meeste deelnemers over stuurboord gingen. Langzaam voeren we de duisternis in, al was er nog geen maan te zien. Gelukkig waren de te ronden boeien goed zichtbaar. Met een zuidenwind moesten velen een of meer slagen maken om de bovenboei te bereiken. Daarna was het oppassen dat je niet per ongeluk achter de boeien langs voer in het voor de windse rak, maar met behulp van mijn navigatie-app ging dat gelukkig probleemloos.

De hele race hebben we genoten van prachtige omstandigheden en een constante wind, die tot het einde toe bleef doorstaan. Ook dit jaar was het een genot om de stilte en de kleine, besloten wereld om je heen te ervaren.

Taeke, schipper Hjoed

Wedstrijdzeilen Lauwersoog

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *