Hattrick voor Jurgen met de Kalle Blomkvist

Weer een prachtige zeilavond met in het begin een windkracht 4-5 Bft, na de eerste ronde afnemend naar een 3 Bft met af en toe vlaagjes 4. De wedstrijd startte een kwartier eerder om 19:15 met een finish na 20:15, om we zoveel mogelijk te kunnen zien van de voetbal wedstrijd Nederland-Engeland.
De Zeeeend, die eindelijk voor de 1e keer weer zeilde, had dat niet goed in de gaten, startte slecht en finishte ca 3 minuten te vroeg en kreeg dus een DSQ. Gjalt moet er nog even weer in komen …

Alle boten wilden over bakboord starten en de Blue Jack (met opstapper Trees) had zich perfect opgelijnd om scherp aan de wind te kunnen starten en was vast van plan om iedereen te torpederen die een indringstart zou proberen te forceren. Helaas …., een paar minuten voor de start raakte het grootschotblok los doordat het pinnetje van de harp zich had losgewerkt. Beide bemanningsleden probeerden snel het blok weer vast te zetten maar na een hoop gedoe bleek het pinnetje niet meer vast te draaien doordat de harp verbogen was. Dus Trees op de kop in de boot om in de zeer gestructureerde voorraad van de Blue Jack een harpje te zoeken. Nadat er uiteindelijk een juiste harp was geïnstalleerd en de startlijn gepasseerd was, waren de meeste boten de bovenboei al gepasseerd, maar met goede moed werd de achtervolging ingezet. Moraal van dit verhaal: controleer je uitrusting regelmatig !

Als eerste rondde trouwens de Freya de bovenboei tot grote verassing van velen, waarschijnlijk ook voor de schipper zelf, maar Jelle met z’n maat gaan steeds beter/sneller zeilen, zelfs zo snel dat de oude rot Bertus (ook een Invicta) werd verslagen.
De Jus de Pommes liep inmiddels steeds verder uit, de Blue Jack haalde iedereen (op JdeP na), in en kwam als 2e over de finish net voor de Kalle Blomqvist, die weer een zeer goede wedstrijd zeilde.
Daar weer vlak achter de Hjoed en de 4Fun, het grootste gedeelte van het veld lag gedurende de wedstrijd erg dicht bij elkaar maar de onderlinge schermutselingen heeft ondergetekende niet allemaal goed kunnen volgen omdat op de Blue Jack hard gewerkt werd om iedereen in te halen 🙂
De nazit in de loods begon pas toen de stand NL-En al 1 – 1 was, en de laptop met groot scherm waarop de wedstrijd bekeken kon worden, vielen 10 minuten voor het einde van de wedstrijd uit door een lege batterij en er geen oplader was meegenomen !! Toch de wedstrijd uitgekeken op een paar mobiele telefoons en ondanks de NL-nederlaag een gezellige nazit gehad met kaas, worst, tomaatjes, komkommer en bitterballen. Nog even en de nazit is belangrijker dan de wedstrijd zelf !! Op naar de volgende wedstrijd op 17 juli.

groet,

Anjo

Wedstrijdzeilen Lauwersoog

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *