Hjoed wint ZMW zaterdag 5 Oktober

Vandaag verschenen er toch nog zes boten aan de start op deze prachtige najaarsdag. De wedstrijd begon om 14:30, met een constante wind van 2 Bft. Voor de start had iedereen voldoende ruimte om de ideale startplek te vinden.

Small Talk en de Windekind kwamen als eerste weg. Hoewel de wind soms wat afzwakte, waren het vooral de windschiftingen die het zeilen lastig maakten. In de tweede ronde zagen we Small Talk vlak voor de bovenste boei meerdere keren overstag gaan om toch wind te pakken, terwijl het er eerst op leek dat hij in één keer zou kunnen aanlopen. De Kalle Blomkvist en de Hjoed, die inmiddels naar voren waren geschoven, wisten hier hun voordeel uit te halen en konden iets dichterbij komen. Toch bleef Small Talk de hele wedstrijd aan kop.

In de derde ronde moest Kalle Blomkvist zijn tweede plek afstaan aan de Hjoed, nadat een overstagmanoeuvre van de Kalle Blomkvist verkeerd uitpakte door wegvallende wind. Dit overkwam vandaag echter meerdere deelnemers. Small Talk was de enige boot die doorging voor een vierde ronde. De Hjoed bleef na zijn derde ronde bij de finishlijn hangen om precies om drie uur te finishen.

Ook de laatste meters naar de finishlijn waren voor sommigen nog uitdagend, met een extra slag om de lijn te kunnen halen. Ondanks deze kleine uitdagingen viel vooral op hoe prachtig de najaarsdag was, en iedereen heeft volop genoten van een mooie middag op het water.

Taeke, schipper Hjoed

wedstrijdzeilenlauwersoog

Winnaar Hjoed

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *