Eddy Hermse wint met Mytilus de 4 uur om de plaat

Verslag van de 4 uur om de plaat , zondag 29 augustus.

Hallo zeilers en aanverwanten,

Tien boten kruisten voor Oostmahorn heen en weer voor de start en zagen hoe Diederik, solo met JdP, de startboei heel professioneel neerlegde op de juiste plaats. Wind was er genoeg, NNO 5 tot 6 Bft en dat bleef zo tijdens de hele wedstrijd. Regen was er ook maar gelukkig was het vaker droog.

Om elf uur werd er gestart waarbij iedereen redelijk dicht bij elkaar de startlijn passeerde op weg kruisend naar de scheidingston noord van de plaat, de Vo26-B13. De Kokmeeuw bleef wat achter, het was Bernard zijn verjaardag en hij wilde vast niet met zijn veertien ton door het startveld denderen.

Al snel tekenden de verschillen zich af. Vooraan ontstond er een prachtig gevecht tussen Eddy met de Mytilus en Diederik met de JdP. Het leuke is bij de om de plaat dat je continu elkaar kan volgen dus iedereen kon dit gevecht ronde na ronde zien. JdP was sneller voor de wind aan de oostkant van de plaat en Mytilus was sneller in de kruisrakken. Mytilus was uiteindelijk na acht ronden 59sec sneller dan JdP waardoor Eddy niet alleen line honours had maar ook overall de wedstrijd won.Bertus startte met Saleh de wedstrijd met een rif in zijn nieuwe grootzeil en dat viel iedereen op, hij ging gewoon niet zo hard. Al snel bleek dat Bertus spijt had van die beslissing en hij ging zonder dat rif verder en dat was duidelijk aan zijn snelheid te zien. Rene voer de Lakile met een vijfkoppige bemanning met de laagste gemiddelde leeftijd van het wedstrijdveld. Hij presteerde uitstekend en hield de Saleh, weliswaar op afstand, uitstekend bij. Na zeven rondes was Saleh wel drie minuten sneller dan Lakile maar dat was net niet voldoende . Rene werd met Lakile tweede met zes seconden voorsprong op Bertus die met Saleh derde werd. Maar er gebeurde natuurlijk nog veel meer in het veld zeker als je elkaar een ronde lapt. Zo ontstond er een gevecht tussen Bommel en Dubhe waarbij de Duhbe Bommel in probeerde te halen en in een BB/SB situatie Bommel voorrang moest geven. Dat ging bijna mis, Duhbe probeerde achter Bommel langs te sturen, dat lukt niet maar gelukkig kon Bob met een super snelle overstag nog net van Bommel vrij blijven. Daarna even diep ademhalen….ZEN en doorgaan. Bommel finishte na zes ronden en werd vijfde maar negen sec achter JdP. Jelle werd met Antares zesde maar zes sec achter Bommel en Bob werd met Dubhe zevende maar zes sec achter Antares. Een close call tussen deze vier boten. Gerrit deed met Phoenicia gelukkig weer mee na zijn aanvaring van afgelopen woensdag met Windekind en werd achtste. Taeke werd met Vlin negende. Bernard en Egbertha werden met Kokmeeuw tiende, Bernard had voor zijn verjaardag natuurlijk iets meer gehoopt maar ze voeren een prima wedstrijd. Kortom het was een prachtige zeilmiddag voor iedereen.

Na afloop was er een gezellige nazit in de loods, wel een beetje geïmproviseerd met eigen stoelen en drank omdat we vrijdagavond pas hoorden dat we niet welkom waren in het Roode Hooft. We beraden ons nog over alternatieven zodat we onafhankelijk van het Roode Hooft gewoon onze nazits kunnen houden en dat gaat vast helemaal lukken.

Groeten, Fred

Bommel in de vier uur om de plaat
Antares in de 4 uur om de plaat

wedstrijdzeilenlauwersoog

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *