Prachtige drijfpartij met alleen maar winnaars

Verslag Zaterdagmiddag wedstrijd 13 november

Van te voren was al duidelijk dat het een wedstrijd met weinig wind zou worden en daarom gaven verschillende schippers aan dat ze niet zouden deelnemen.
Een half uur van te voren wisselde de wedstrijdleider (Henk van der Grie) van wedstrijdbaan n.a.v. de geconstateerde windrichting en gingen we daarna de westelijke baan varen i.p.v. de NW-baan. Dit bracht schipper Adriaan van de Windekind (volgens hemzelf) in “grote problemen” omdat hij dagen/uren van tevoren al zijn strategie en tactiek aan het bepalen is ….
Uiteindelijk 8 schepen aan de start, helaas was de wind ook niet westelijk maar meer Z-ZW wat weer voor heel vermakelijke situaties leidde aan de start, o.a. dezelfde Windekind die over bakboord evenwijdig aan de startlijn voer en dus volgens Adriaan voorrang had op alle anderen die inderdaad over stuurboord voeren. Wel was hij zo druk bezig met alle boten om hem heen dat ie alsnog te laat startte !
Blue Jack en Biggles waren als eerste over de startlijn (LA7 – boei) en op dat moment stond er nog een windkrachtje 1-1,5 en werd er nog een redelijke snelheid gemaakt naar de LA-8 die door de Blue Jack als eerste werd gerond, op de hielen gevolgd door de Biggles. In het rak naar de LA3 werd er al wat mee afstand genomen door de eerste 2 boten van de overige en na de ronding van LA3 werd er een verschillende strategie gevolgd: Biggles ging hoog aan de wind richting VO3 terwijl Blue Jack direct na LA3 overstag ging, de wind opzocht in het midden van het meer en ietsje ruimer zeilend met hogere snelheid uiteindelijk met een grote voorsprong op de Biggles de VO-3 rondde. Daarna zakte de wind helemaal in, Lakile hield het na 1 rondje voor gezien en finishte net na 15:00, Josie en No Worries “dreven” de hele tijd vlak bij elkaar en finishten uiteindelijk na half vier na 1 ronde te hebben afgelegd en de Lave, Windekind en Grie die al waren begonnen aan hun 2e ronde moesten helaas halverwege opgeven omdat ze geen snelheid meer maakten en niet voor 16:00 zouden finishen. Blue Jack werd met grote overmacht eerste door 20 minuten (!!!) voor de BIggles te finishen maar werd later door de laatst genoemde een DSQ aangewreven omdat de schipper vergeten had “Laminaat zeilen” op te geven in finishtijd. Dit was overigens wel terecht omdat Blue Jack schipper dit ook al een keer had gedaan bij de Saleh van Bertus, die op zijn beurt alles zat te volgen vanaf Tenerife en zoals gebruikelijk weer de nodige duiten in het zakje moest doen.

Al met al een zeer vermakelijke wedstrijd, een gezellige nazit op de Osprey en een alsnog verassende uitslag waarbij er vanzelfsprekend een feitelijke winnaar en een morele winnaar is.

Zeilersgroet,

Anjo van Blue Jack

Wedstrijdzeilen Lauwersoog

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *