Bommel wint 20 mijl van Lauwersoog

Verslag 20 mijl van Lauwersoog van zondag 27 juni

De omstandigheden waren ideaal van middag, aangename temperaturen zon en een stevige Noordooster wind 5/6 Bft, maar het belangrijkste was dat er twintig boten aan de start verschenen.

Bommel en Theodorus maakten een bijna perfecte start dichtbij gevolgd door de rest van het veld. Bommel passeerde als eerste de bovenboei, de Kite-La2, juist voor de Theodorus. Daarna ging het hele veld met ruime wind naar het zuiden en zag je de snellere boten langzaam los komen van de achtervolgers. Kobaia nam de leiding van het veld en stond die niet meer af. Jus de Pommes en Xmultiplex waren beide rondes constant in gevecht met elkaar waarbij Harm met de Xmultiplex de Jus de Pommes van Diederik bij de finish anderhalve minuut voor bleef. Blue Jack en Biggles waren het volgende paar dat een heftige strijd voerde . Biggles bleef Blue Jack op de finish ruim een minuut voor, gevolgd door Lave, Karlsson en Dubhe. Nog twee vechtersbazen, Lakile en Theodorus. nipt gewonnen door Theodorus op de finishlijn. Bommel, Chouffe en Antares zaten vooral in de tweede ronde constant dicht op elkaar wat leidde tot een spannend gevecht. De drie musketiers passeerden de finishlijn binnen twee minuten van elkaar. Uiteindelijk was er natuurlijk maar een winnaar en dat was vandaag Fred met de Bommel na een prachtige start en een foutloze wedstrijd pakte Bommel de overwinning met ruim een minuut voor Fred met de Theodorus en Rene met de Lakile die derde werd. Twee Westerly’s bij de eerste drie, wat een feest

Na afloop was het eigenlijk ook feest omdat het Roode Hooft weer open was met Hans en Ger achter de bar. Dat hebben we toch wel gemist, lekker tapbier en zelfs weer bitterballen. Er werd nog lang nagepraat in de zon op het terras..
Groeten, Fred

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *