Verslag woensdagavond competitie wedstrijd 18 augustus

Hallo zeilers en aanverwanten,

Bewolkt, een stevige Westen wind, 5Bft en zes deelnemende boten waren het decor van de een na laatste woensdagavond competitie wedstrijd van Wedstrijdzeilen Lauwersoog in dit seizoen. Echt een zeilwedstrijd voor de wat zwaardere boten al maakt dat voor JdP kennelijk niets uit(hij won de dobberwedstrijd van vorige week).

Vandaag deed Eddy Hermse met de Mytilus voor het eerst mee en dat hebben we geweten. Een sterke start van JdP en Bommel halverwege de La6 en de La3 over SB, Phoenicia en Antares zaten daar net onder, Windekind er net boven en de Mytilus lette even niet op en kwam er achter aan. Bij de bovenboei, de La1 werd al meteen duidelijk wie de snelste waren vandaag. De JdP voorop gevolgd door Phoenicia en Antares. De Mytilus startte een inhaalrace en lag al snel voor de een na laatste boei van de eerste ronde, de Vo3, op een tweede plaats en dat bleef zo. Phoenicia volgende het tweetal maar verloor steeds meer terrein. Antares , Bommel en Windekind zaten eerst nog dicht bij elkaar maar Jelle liet Bommel en Windekind al snel achter zich en zette de achtervolging op de leiders in. Fred en Henk probeerden met Bommel om Adriaan met Windekind voor te blijven maar ze werden in de derde ronde alsnog door de slimme vos ingehaald. Alle zes boten maakten drie ronden vol. JdP finishte als eerste, drie minuten voor Eddy met Mytilus maar Eddy werd in zijn eerste wedstrijd op handicap de winnaar. Een mooie prestatie in een, na zijn matige start, strak gezeilde wedstrijd. Diederik werd met JdP tweede en Jelle werd na een prachtige foutloos gezeilde wedstrijd derde met de Antares, maar acht seconden achter Diederik. Phoenicia deed het prima zoals we langzamerhand van Gerrit gewend zijn en werd vierde. Fred en Henk werden met Bommel vijfde en Adriaan sloot de rij met Windekind als zesde. Na afloop een gezellige nazit in het Roode Hooft

Volgende week de laatste WAC van dit seizoen. De strijd om de tweede plaats is nog spannend tussen Chouffe en Saleh. Om de vierde plaats is het ook spannend en gaat het tussen Bommel en Boatsje fan Jan. We zullen het zien.

Groeten, Fred

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *