Verslag woensdagavond competitie wedstrijd 7 juli

Aan het begin van de wedstrijd stond er nog een redelijk windje 2 – 3 Bft uit het ZW en 11 boten gingen van start.
De Osprey was als eerste bij de bovenboei, gevolgd door Jus de Pommes en vlak daar achter de Phoenicia. Langzaam aan begon de wind wat in te zakken en daar hadden met name de zwaardere boten last van. Met name in de 2e ronde ging het niet echt hard meer en de Osprey had de pech om 10 minuten voor 20:30 weer over de finishlijn te komen en moest dus nog een tergend langzaam 3e rondje doen. Jus de Pommes had meer geluk en kwam net na 20:30 over de finishlijn.
De Karlson was inmiddels opgestoomd naar een derde finish plaats, gevolgd door de Phoenicia. Wat ook opviel was dat de Antares het ontzettend goed deed en dat blijkt ook uit de eindstand. Zoals gezegd hadden de zwaardere boten, met name Obadja Bommel en Zeeeend, echt meer wind nodig waardoor deze pas rond 21:00 over de finish kwamen. Maar zij hadden wel in de achterhoede een leuk gevecht geleverd. Obadja en Bommel passeerden nagenoeg gelijk de finishlijn en Zeeeend bleef eigenlijk bijna de wedstrijd dichtbij Bommel, maar raakte in de tweede ronde de weg even kwijt. De vermoeidheid sloeg toe bij Gjalt nadat hij s’middags al solo een rondje Engelsmanplaat had gevaren. Uiteindelijk werd de JdeP 1e, Karlson 2e en Antares 3e, gefeliciteerd Diederik, Jurgen en met name Jelle met dit mooie resultaat.
De Osprey deed als enige 3 ronden maar kreeg een DSQ, omdat de bemanning geen zwemvest droeg, die lagen nog bij Datema in Delfzijl voor onderhoud/keuring, volgende keer beter plannen dus. Ook de nazit op het terras van het Roode Hooft was weer erg gezellig en duurde voort tot net voor middernacht. Zondag een wedstrijd op het Oostelijk wad, hopelijk is er dan wat meer wind.

Groet, Anjo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *