Zaterdagmiddag zomercompetitie 21 augustus

Met 7 schepen en heel weinig wind ging de wedstrijd van start, ook was de wind meer NO dan ZO. 
Rob met de Kiki-Bru deed voor de 1e keer mee en ging ook direct als eerste over de startlijn, met zijn Albin 79 deed hij het goed met deze wind. Zoals gebruikelijk bij dit weer liep de Jus de Pommes weer snel bij de groep weg, bij de bovenboei had Jus de Pommes de Kiki-Bru weer bijgehaald. Daarna kwam de Chouffe gevolgd door de Dobre, de Grië en de Vlin met als laatste de Lakile. De lichte boten deden het goed waarbij de Chouffe en de Dobre er een onderling gevecht van maakten. Bij de nazit was er nog veel aandacht voor deze Fries-Groningse gevechten die uiteindelijk in de uitslag in het voordeel van de Chouffe eindigden hoewel de Dobre net eerder wist te finishen. De vraag blijft of de Dobre op het halve wind rak over bakboord zijn fok in de 2e ronde beter niet aan stuurboord had moeten doen, waarschijnlijk was dit een wanhoopspoging om de Chouffe voor te blijven. Door deze gevechten kreeg de Jus de Pommes vrij spel om zijn voorsprong te vergroten. De Kiki-Bru voer stabiel op de 4e plaats waarbij zijn voorsprong op de rest toenam toen de wind iets aantrok. De Vlin en de Grië streden voor de 5e plaats die na 2 ronden gelijk op varen werd beslist in het voordeel van de Vlin. De Lakile had het met dit lichte weer moeilijk en voer met ruime achterstand op de laatste positie. Zoals gebruikelijk was de nazit weer erg gezellig waarbij er speciale dank was voor Markus met de Noit Docht die van de boten een aantal prachtige foto’s heeft gemaakt. Ook voer de prachtige Laska over het meer die in een periode van 17 jaar door Marten Lenstra zelf is gebouwd. Alles met elkaar weer een prachtige zeilmiddag van Wedstrijdzeilen Lauwersoog met afsluiting in het Roode Hooft.
Groet, Henk.

De Vlin door de finish

3 reacties

 1. Wanneer je de foto’s niet had gezien, had het voor een leek ook windkracht vijf kunnen zijn. Fred=Jack van Gelder op de radio. 👍

 2. Hoi Fred,
  Ik heb nog even na zitten denken over wat aanpassingen.
  1- Om de aantrekkelijkheid te verhogen zou je kunnen kiezen voor telkens andere kop, bv Bertus scheert iedereen voorbij…(als dat van toepassing is. Dan begin je vervolgens je bericht met een min of meer vast zin, bv Verslag Woensdagavond Competitie + datum, daarna eerste regel bericht.
  Voor de afsluiting zou je kunnen kiezen voor (voorbeeld) Groet Henk en dan daaronder Wedstrijdzeilen Lauwersoog (weer een tag te pakken…)
  2- In het algemene tekstje op homepage dat ik geschreven heb, zou je nog zin met paar plaatsen/havens kunnen toevoegen, bv: Onder het kopje Doe mee, zou je als 2e zin kunnen zetten. Lig je met je boot in Lauwersoog, Oostmahorn, Enumazijl of Dokkumer Nieuwezijlen, zeil dan een keer mee. (vervolgt dan met Join the club). Voordeel, je hebt meteen weer een paar vaste tags…..

  Nou, kiek maar even, veel plezier morgen en tot dinsdag!

  Groet Niek

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *