Eddy wint met Mytilus de Voorjaarsrace

Verslag Voorjaarsrace 11 juni 2022
Helaas zonder de Bommel en de Blauwe Blasius werd er om 11 uur door 7 boten gestart.
De wind was zoals voorspeld W ZW 4 / 5 en met stroom tegen wind waren er flinke golven, vooral lastig voor de Chouffe.
Het veld ging goed weg bij de start met de Biggles en Mytilus voorop, daarachter de Dubhe en de Shebee met de Saleh in het kielzog. Achteraan streden de Chouffe en de Zeeƫend, vooral voor de Chouffe een zware dag als kleinste schip in de vloot. Helaas moest de Saleh al vroeg in de wedstrijd met een kapotte overloop de strijd staken (de 2e keer in korte tijd). In het 2e deel van de wedstrijd werd het verschil gemaakt. Mytilus nam afstand van de Biggles en Dubhe deed hetzelfde bij de Shebee. Uiteindelijk zijn er 6 boten gefinisht waarvan de voorste 4 er 5 ronden en de laatste 2 er 4 ronden hadden opzitten.
De nazit bij zeilschool De Lauwer was weer erg gezellig met vooral aandacht voor de van zijn troon gevallen ‘gedoodverfde en zelfbenoemde kampioen’. Tja Bertus, hoogmoed komt voor de val en kampioen was de laatste jaren met overtuiging Diederik. Het geheugen wordt er bij Bertus ook niet beter op maar dat is een bekend fenomeen bij bejaarden.
Onduidelijkheid was er bij enkelen over de finishlijn. De kaart en de beschrijving blijken op verschillende wijze uitgelegd te kunnen worden, de wedstrijdleider heeft hierover geen protest ontvangen en heeft bij het schrijven van het verslag besloten om de uitslag zoals die gisteren op de app is geplaatst niet te veranderen. De kaart en de tekst wordt voor de NJRace aangepast / aangevuld zodat het duidelijk is.
Alles met elkaar weer een fantastische zeildag!
Henk van der Leij.

Wedstrijdzeilen Lauwersoog

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *