Mytilus wint ”mooiweer race” bij de Engelsmanplaat

Verslag najaarsrace 24 september, Zoutkamperlaag en Westgat

Mytilus wint ” mooiweerrace” bij de Engelsmanplaat.
De weerberichten waren het redelijk eens, wind uit het noorden met kans op regen. Mooie omstandigheden voor een echte zeilwedstrijd dus! Helaas is mogelijke regen voor velen een afknapper, dus startten uiteindelijk 6 boten de Najaarsrace. De BoG kwam wat later en moest opgeven omdat de crew om emmers ging zoeken, het Zoutkamperlaag met wind tegen stroom….
Bij de start was de Mytilus “spot on” de rest hobbelde er verbeten achteraan, met Ex mp en Jus de pommes dicht op zn hek. Shebee en Zeeëend vochten met halve wind om de 4e en 5e plek. Shebee, varend in de vuile wind, probeerde het bovenlangs maar Gjalt vond dat er daar ruimte genoeg was om hoog te loeven. In plaats van ruimte te vragen besloot ik dan maar met geweld onderlangs te gaan. Nog mooi bij de hardlopers werden wij verrast door Harm, die voor ons langs schoot om de Z2 aan de verkeerde kant te ronden… nadat hij er omheen was hebben wij hem maar verteld dat dat fout was.
Na 2 rondes was het veld vrijwel bepaald, met een aandewind bijhalende Shebee en de drie koplopers uitlopend op de ruime rakken, Zeeëend nog een stukje daar achter. Bij de ronding van de WG 17 moest er gegijpt worden, hierbij nam op de Shebee de bevestiging van de grootschoot aan de giek, definitief afscheid. (Niet alleen Harm gijpt slecht…) De noodreparatie nam helaas best veel tijd in beslag, maar wel doorgezeild!
Voor in het veld moest Eddie de hakkenbijters van zich af houden, maar door tactisch sterk te varen met stroom, wist hij de Ex stuivertje wisselend van zich af te houden. De Jus de pommes had nog wel wat zware dames op de rail kunnen gebruiken….
De uitslag werd door expat Anjo weer keurig, dit keer vanuit Engeland, berekend.
Bij de nazit werd vastgesteld dat de voorspellingen redelijk klopten, regen bleef grotendeels weg.
Kortom, een prachtige zeildag met een mooie uitslag! (Bij afwezigheid van onze nestor, geen Bertus bashing….)
Ps, na de wedstrijd gingen voor de haven bij de Mytilus de roeren in staking. Na het anker geworpen te hebben, dit keurig gerepareerd en zonder hulp terug in de haven. Hulde!

Groet, Gerke

wedstrijdzeilen lauwersoog

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *