Osprey wint tweede waddenwedstrijd op het Oostelijk Wad

Verslag tweede waddenwedstrijd op het oostelijk wad zaterdag 13 augustus

Wat voorspeld was als een snik hete dag met niet al teveel wind, kwam dus ook precies uit. Onder een felle zon met een windkrachtje 2-3 startten 8 boten voor een enerverende wedstrijd. De eerste anderhalf uur nog opkomend water dus tijdens de start was het oppassen om niet met de stroom mee te vroeg over de startlijn te gaan, maar iedereen kwam goed uit de startblokken.
Helaas was de Sadie teveel opgehouden bij de sluis en zij startte dus ca 10 minuten te laat, Tijdens de eerste 2,5 half uur was de stroming voor alle boten nog goed te hanteren, na HW om 12:20, in combinatie met springtij, veranderde de stroming en werd een uur later behoorlijk stevig.
Dit, in combinatie met een sterk variƫrende wind wat kracht en richting betreft, leverde met name in de laatste 1,5 uur toch behoorlijk wat problemen op voor de langzamere boten, en dat is in de uitslag terug te zien in het aantal gezeilde ronden wat varieerde van 4 tot 10. Iedereen hield elkaar heel goed in de gaten en toen 1 deelnemer (ik noem natuurlijk geen naam!) eerst het juiste aantal ronden doorgaf en er later 1 aan toevoegde leverde dat zeer vermakelijke discussies op tijden de nazit op de Osprey.
Wel was was iedereen het er over eens: het was een energie slurpende wedstrijd met veel uitdagingen (door zon, wind, stroming EN administratie) en door iedereen met groot plezier gevaren !

Gr, Anjo

Wedstrijdzeilen Lauwersoog

Start, foto Els Knol-Licht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *