Osprey wint Borkumrace

Verslag Borkumrace zaterdag 20 mei
Na een week van aanmeldingen bleven er van 7 boten 3 starters over. De afzeggingen variëerden van lekke schuit tot angst voor (solo) zeeziekte tot ernstige ziekte. (Beterschap Gert!)
Vanwege het vroege laagwater was de start om 4 uur gepland. Dit zorgde er voor dat de bemanningen van de Osprey, Albatros Scylla en Shebee zich keurig gedroegen in de buitenhaven en al na 2 biertjes te kooi gingen. Vlak voor het ontmeren meldde de Scylla zich af, de oude dame was wat vochtig en moest eerst dichttrekken.
Om vier uur startten dus 3 schepen met zo’n 10 knopen NE. De Albatros vloog er vandoor, met de Osprey in haar kielzog. Shebee wist dat ze later in de kruisrakken wel terug zou komen en probeerde de achterstand binnen de perken te houden.
Hoewel de start in het donker was werd het snel lichter en moesten in het westgat de eerste kruisslagen gevaren worden. Osprey was al bijna niet meer te zien, Albatros en Shebee voerden hun eigen gevecht in elkaars zicht.
Na de Wg 4 kon er ongeveer noord gezeild worden, hier splitsten de strategiëen, Shebee ging tot het scheidingsstelsel, Albatros iets minder ver. Toen ze elkaar weer tegenkwamen had Shebee de achterstand zo goed als weggewerkt. Bij de volgende slag kruiste ze voorlangs. Verder richting Westerems werden de slagen van Shebee korter, ook om aan de goede kant van een gastanker te blijven. (De bemanning wilde de gasprijs niet verkeerd beïnvloeden…). De afstand naar de Albatros werd langzaam groter in de korte steile zeegang. Nog voor de 11 gerond werd kwam de Osprey al terug, er werd gemompeld dat Bertus gehoord had dat de stellvertretende bürgermeisterin er dit jaar niet was om hem te zoenen, dus wilde hij naar Anke terug!
Het laatste rak stond er bijna een zesje en ging het in galop naar de finish, de meestroom was zo goed als weg… Shebee vond dit een mooi windje, Albatros was iets overtuigd.
Voor de vorm moest Anjo de computer nog even aanzetten, maar de volgorde bleef Osprey, Shebee en Albatros.
Aangelegd bij Burkana, nog een aanleggertje gedronken en de dag besproken. Veel fut om nog het eiland op te gaan was er niet meer.
Na een welverdiende, wat langere, powernap zijn we traditiegetrouw samen bij Baalmann wat gaan eten en drinken.
De terugweg werd gestart om een uur of zes, de wedstrijdapp voer mee, dus hier geen verslag van.
Tot de volgende keer!
Gerke

Wedstrijdzeilen lauwersoog

Gerke met de Shebee, tweede in de Borkumrace

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *