Saleh wint WAC 9 augustus

Verslag WAC 9 augustus

Wind NW 5Bft afnemend naar 4Bft, lekker zonnig en 10 deelnemende boten. Wat wil je nog meer. Voor de start haakte Seamus af, bij het opvaren van het meer hadden ze de grootste moeite om door de wind te komen en dat voelde kennelijk niet goed. De overige deelnemers maakten zich klaar voor de start. Eddie had zich heel goed voorbereid en had s ’middags met de Mytilus al de nodige mijlen gemaakt en ons op de hoogte gehouden van de prachtige omstandigheden. Hij had zich geestelijk ook voorbereid langszij een maat van hem( de lasser) en was dus helemaal klaar en ruim op tijd aan de start. Bijna alle boten startten aan de La6 kant van de startlijn over SB. Anjo concentreerde zich bij het passeren van de startlijn vooral op Bertus( gek hè) en op Freerk. Maar daar kwamen buiten zijn gezichtsveld Adriaan en Henk over BB aanzetten met Windekind. Henk en Adriaan vonden het niet nodig om BB te roepen. Henk ging SB uit met Windekind om een aanvaring te voorkomen ondanks dat Adriaan nog riep dat hij toch een boegspriet had ( die overigens twee jaar geleden om wat voor reden dan ook was vernieuwd). Alles bleef dus heel en Anjo maakte braaf een strafrondje. Piter kwam met 246-L net als Adriaan over BB aan maar had een vrij veld. Bij de bovenboei, de La2, was het druk maar niet echt spannend. Freerk nam met Lavé meteen de leiding gevolgd door Saleh, Hjoed en Blue Jack. Achterin het veld zaten Bommel, Mytilus, Windekind en 246-L dicht bij elkaar en dat bleef de rest van de wedstrijd zo. Wat wel opviel was dat Eddie met de Mytilus niet echt afstand nam terwijl we dat wel van hem gewend waren, sterker nog het achterveld kon hem makkelijk bij houden en dat ondanks die perfecte voorbereiding. De wind nam af en voor in het veld nam Lavé gestaag afstand van de rest maar zaten vooral Bertus en Anjo elkaar regelmatig in de weg. Bertus heeft trouwens tijdens een van de schermutselingen Anjo nog nooit zo hard BAKBOORD horen roepen. De rest van het veld is dat trouwens niet opgevallen net als de vermeende passage door Saleh van de VERBODEN lijn.

De snellere boten maakten drie ronden en de rest hield het op twee, die drie ronden waren trouwens door de afnemende wind niet echt gunstig maar ja dan moet je maar niet zo snel zijn dat je voor half negen aan de derde ronde begint. Line honours was vanavond voor Freerk met de Lavé maar uiteindelijk was Bertus met de Saleh op handicap de winnaar. Anjo werd derde en Taeke werd vierde gevolgd door Henk en Fred met Bommel. Oh ja Eddie gaf zich zelf met Mytilus een DSQ, wel zonde na zo’n grondige voorbereiding. Achteraf kwam Eddie er trouwens achter dat hij de hele wedstrijd met opgehaalde kiel had gevaren die had hij opgehaald om middags langszij zijn maat te kunnen gaan liggen. Nou dat verklaart in ieder geval (deels) zijn magere prestaties.

Na afloop was het weer heel gezellig tijdens de nazit bij de Loods, er werden weer vele ideeën geboren en vergeten, conflicten opgelost en verzonnen die ook weer snel verdwenen. Volgende week woensdag weer een WAC. De grote vraag van vanavond bleef trouwens “ to kiel or not to kiel” ?

Fred Matthee

Wedstrijdzeilen lauwersoog

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *