Tja Saleh weer de snelste

Verslag Zaterdagmiddagwedstrijd 21-10-2023.

Op 21 oktober en toch nog 11 schepen aan de start. De weersverwachting van Windy.com was een windkracht 3 met uitschieters naar 5 en die verwachting was heel accuraat. De omstandigheden wisselden nogal behoorlijk en waren op zn minst uitdagend, voor de start nog een paar dikke regenbuien. Tijdens de start waren die buien echter weg (en ook tijdens de wedstrijd vielen er maar een paar druppen) en kon er droog gestart worden met een zuidenwind, het eerste rak was van de startlijn LA6-boei naar de VO12, daarna naar de LA7 en LA3 en dan het volgende rondje.
Direct heftige strijd tussen Jus de Pommes en Blue Jack, de eerste startte over stuurboord en de tweede over bakboord. JdeP dacht op snelheid wel voor BJ langs te kunnen, maar dat ging dus niet en hij moest overstag. Vlak achter die 2 starten o.a de Saleh en de Beauty of Grey en ook de andere boten hadden een goede start, geen geschreeuw en gedoe dus đŸ™‚
Ondertussen waren de JdeP en BJ tegen de wind in bij de ondiepte nabij de VO8 gekomen en de JdeP riep om “water”, dus BJ overstag en JdeP er vlak boven richting het westen. Helaas voor de JdeP passeerde hij de VO10 aan de verkeerde zijde, aangezien Diederik de boei niet zag vanwege de fok die het zicht blokkeerde. Dit alles werd met groot genoegen door de schipper van de Blue Jack gadegeslagen en JdeP moest terug om de VO10 aan de goede kant te passeren. Inmiddels kwam de Beauty of Grey opzetten en ontstond er een hevig gevecht tussen deze 3 boten. Ze werden echter op geringe afstand gevolgd door de Saleh van Bertus en ook de Moby Dick, Hjoed en Valkyrie deden erg goed mee. Uiteindelijk wist de JdeP toch weer BJ en BoG te passeren en kwam als eerste over de finish, 2 minuten daarachter de BOG en weer een minuut later de BJ, kort daarna finishten ook de Saleh, Valkyrie en Moby Dick, die allemaal 5 ronden aflegden, daar achter deden de 246-L en de Obadja het iets rustiger aan met respectievelijk 3 en 4 ronden.
Helaas viel de Hjoed van Taeke uit met schade aan zijn grootzeil: “oog uit het onderlijk gescheurd” en ook de Bommel en de DrAnders hielden het na een paar rondjes voor gezien vanwege de toch af en toe stevige omstandigheden.

Tijdens de nazit werd de voorlopige uitslag gepresenteerd en ja hoor, de Saleh (Invicta) van Bertus werd weer eerste (volgens menigeen klopt die SW toch echt niet…) en werd de Moby Dick (ook een Invicta) van Jelle prachtig tweede. Gefeliciteerd Bertus maar fantastisch gedaan door Jelle die zich dus vaker in de voorste gelederen laat zien, mooi gedaan!

Volgende week al weer zo’n prachtige zeilwedstrijd op de zaterdagmiddag, er liggen teveel boten nutteloos in de box te dobberen, dus doe allemaal mee !

groet, Anjo

Wedstrijdzeilen Lauwersoog

Jus de Pommes en Blue Jack in gevecht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *