Waddenwedstrijd op het Oostelijk Wad gewonnen door Osprey

Verslag van de Tweede Waddenwedstrijd op het Oostelijk Wad 5 augustus

Het weer: een fris briesje, aangename temperatuur en een bewolkte lucht. Aan de start verschenen de Griƫ, Osprey, Rosveto, Windekind en XMplex. De Windekind, waarop uw verslaggever meevoer, leek een prachtige start te maken maar doordat de stuurman jarenlang niet meer gezeild had en daardoor stuur- en bakboord met elkaar verwarde, voerde hij de door de schipper gegeven aanwijzingen verkeerd uit zodat de verwachte voorsprong uitliep op een achterstand maar dat had geen invloed op de voortreffelijke stemming aan boord. Zo ongeveer in de tweede helft van de wedstrijd verschenen in het zuiden, daar waar de wind vandaan kwam, enorme paarsachtige luchten zodat we het ergste vreesden maar de bui ging langs ons heen.
Het deelnemersveld lag ver uiteen maar als door een wonder ging de hele club net niet helemaal maar wel bijna tegelijk over de finish zodat we even later gezellig met ons vijven in de sluis lagen.
Eenmaal afgetuigd barstte alsnog een enorme wolkbreuk los, maar toen zaten wij al hoog & droog te evalueren en na te genieten van een prachtige zeildag.
Ik heb geprobeerd een verband te ontdekken tussen enerzijds het formaat van een schip en anderzijds het aantal bemanningsleden/honden maar dat is mij niet gelukt zodat we kunnen volstaan met de conclusie dat de beste gewonnen heeft.
Uw verslaggever
Toon Veerman

Wedstrijdzeilen lauwersoog

Dreigende luchten boven Lauwersoog

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *