Kalle Blomkvist wint WAC 26 juni

Hallo zeilers en aanverwanten.

Wederom een prachtige avond met alleen maar zon en ook nog wind, eerst NO 5 Bft en later NO 4Bft.

Hans en Tim dachten er zelfs over de 4Fun te reven maar gelukkig hebben ze dat gezien hun resultaat niet gedaan. Maar liefst dertien boten verschenen aan de start. Harry Laan deed voor de eerste keer mee met de Quest, een WaarschipLD nagenoeg identiek aan de Valkyrie van Rene Zweering. Harry is een ervaren wedstrijdzeiler en dat was te zien.

De startlijn was kort en met 13 deelnemers was het dringen bij de SB boei met name Bommel en Grie die daar naast elkaar voeren waren gedwongen om de boei aan de verkeerde kant te passeren en terug te varen om opnieuw te starten. Dit vooral tot grote frustratie van de schipper van de Bommel. Het had zo mooi kunnen zijn na de tweede plaats in de 20 mijl een podium plek in de WAC, maar die droom werd onmiddellijk de grond in geboord en het kwam niet meer goed. Blue Jack en JdeP passeerden als eersten de startlijn op een paar meter gevolgd door Quest en 4Fun en op ging iedereen naar de bovenboei de La3. Daar was het best wel druk maar het ging allemaal goed. Iedereen behalve de Bommel voer drie rondjes. Line honours was voor Diederik met JdeP gevolgd door Harry met de Quest. Maar zij kwamen niet op het podium dat was weggelegd voor Jurgen die met Kalle Blomkvist prachtig eerste werd op 31 sec gevolgd door, ja daar zijn ze weer, Hans en Tim met de 4Fun. Bertus werd met Saleh knap derde op 7 sec van 4Fun. Hans en Tim kijken uit naar hun eerste overwinning met 4 Fun, het zou zo maar eens binnenkort kunnen gebeuren.

De nazit was weer gezellig, voor de Loods deze keer samen met talrijke muggen die misschien ook wel op de leverworst van Bertus afkwamen. Tot volgende week.

Groeten Fred

Wedstrijdzeilen Lauwersoog

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *