Jus de Pommes wint weer

Verslag WAC 24-05-2023

Hallo zeilers

De zeilcondities voor deze avond waren weer bijna gelijk als vorige week, zelfs de wind 8 a 10 knopen zat in de zelfde hoek dus zeilden we Kaart A route 1. Met 12boten aan de startlijn la6 la7 had phoenicia met de kleinzoon van Gerrit aan het helmhout de beste start, toch geweldig dat je samen met je kleinzoon dit soort wedstrijdjes mag zeilen. Op de andere kant van de startlijn bij la7 starten de Hjoed en de Kalle Blomkvist plus rest , wat mij opvalt nu er sommige zeilers afwezig zijn dat er geen protesten bij de start zijn. Op naar de bovenboei la2 die als eerst werd gerond door de J de P en de lave plus de rest. Nieuwkomer Piter Dijkstra met zijn Leisure22 zeilde voor het eerst mee, en heeft als thuishaven Esumasyl. Hopelijk ga je vaker meedoen, voor deze avond een 7e plek nu nog de buitenboordmotor omhoog tijdens de wedstrijd en de juiste seconden even doorgeven stijg je zo 1 of 2 plekjes. De Lave en de Kalle Blomkvist liepen gestaagd uit op de rest, alleen de JdeP kon deze beide boten net voor blijven na twee ronden moest Jdep de afweging maken even 20 seconden te wachten voor de finish. Of de derde ronde zeilen met het risico dat de wind er zoals meestal, later op de avond langzaam aan uitgaat. JdeP zeilde de derde ronde en had geluk ipv dat de wind eruit ging trok de wind een beetje aan met gevolg een ronde tijd die een dikke drie minuten sneller was dan de eerste twee ronden. Op sw handicap was plek drie voor Lave, op nummer twee finishte Kalle Blomkvist en JdeP werd eerste. Eddy bedankt voor de nazit op de Mytilus
Hopelijk volgende week iets meer wind zodat de zwaardere boten beter in hun element komen.