Lavé wint de WAC van 21 juni

Verslag WAC 21 juni 2023
Met 12 deelnemers aan de start en een westelijke wind kracht 4 begon om half 8 de wedstrijd op de langste dag van het jaar. Ideale omstandigheden om er weer een prachtige zeilavond van te maken. De meeste schepen starten dichtbij de KLA 3 en enkele iets lager op de startlijn. Voor het eerst was Davy Jones van Teun Bakker van de partij met een geroutineerde zeilbemanning. Na de 1e ronde was er een kopgroep van de BOG, Jus de Pommes, Davy Jones, Blue Jack en Lavé. Daarachter kwamen de Hjoed, de Grië, Take 2, Seamus en de Saleh. Bertus was na weken weer aanwezig maar had in de Cariben zijn zeilkunsten niet beoefend en was duidelijk wat roestig geworden. Achteraan voeren de Moby Dick en de L-246.
Tijdens de wedstrijd nam de wind langzaam wat af waar met name de BOG last van kreeg en terugzakte in het deelnemersveld. De Take2 kreeg het daardoor lastiger om het kruisrak door te komen en verloor tijd. Voorin ging de strijd om de 1e plaats in het veld tussen de Davy Jones en de Jus de Pommes terwijl daarachter de Lavé ongehinderd door anderen een strakke wedstrijd voer. In het middenveld wist de Seamus in de laatste ronde afstand te nemen van de Grië en de Saleh.
Bij het finishen viel op dat de Jus de Pommes opeens kennelijk een snelle finish had gemaakt maar na een marifoon vraag over de route naar de finish toe werd duidelijk dat Diederik de KLA 5 niet had gerond en dus een forse terugtocht moest maken om daarna toch nog reglementair te finishen. Inmiddels was de Davy Jones al ruim als eerste gefinisht gevolgd door de Lavé en de Blue Jack.
In de uitslag bleek de Lavé de wedstrijd te winnen net voor de Davy Jones. Gefeliciteerd Freerk met deze uitstekende prestatie en Teun met de 2e plek in de eerste wedstrijd met de Davy Jones.
Bij de nazit bleek dat Bertus met de Saleh de finishlijn niet meer scherp op het netvlies had, hij nam de lijn tussen de KLA 4 en de KLA 6 als finishlijn, en sloeg daarna linksaf om zich naar Anke in Oostmahorn te spoeden. Gelukkig was de wedstrijdleider coulant en had de juiste tijd voor Bertus genoteerd. Ook werd besproken dat bij de start de BOG kennelijk de Blue Jack en de Jus de Pommes in de weg had gezeten. De conclusie was dat Anjo en Diederik het inbrachten als een leuk onderwerp van gesprek voor de nazit en dat zij zelf beide verzuimd hadden er iets mee te doen tijdens de wedstrijd.
Bij de nazit weer genoeg stof voor een vrolijke afronding die tot het donker worden doorging.