Biggles wint de eerste echte herfst wedstrijd

Verslag zaterdagmiddag herfst wedstrijd 2 oktober

Yes! De eerste race van het naseizoen. 9 boten aan de start!
Voorspelling droog, windkracht 3 á 4, later mogelijk 5. Achteraf bleek er nominaal een 4 te staan, die soms dipte naar 3 en af en toe nipte aan 5. Dus de voorspelling kwam redelijk uit en ja, het bleef droog.

Alle boten kwamen goed weg, maar Chouffe was overduidelijk het meest alert. Johan en Katja doken als eerste over de startlijn gevolg door Biggles en Jus de Pommes.

Diederik met de Jus de Pommes stoof eigenwijs over stuurboord dwars door het veld heen en zocht de vrije wind. De Biggles volgde Chouffe, maar had een betere positie aan de wind en klaarde de Chouffe op het eerste rak naar de boventon.

Vlak daarachter werd Freerk met de Lavé door Bertus “de sluwe ouwe vos’ in de Saleh buiten de startton gemanoeuvreerd en was de Lavé genoodzaakt een rondje te draaien. Dat weerhield Freerk er echter niet van om vervolgens goed partij te bieden in het wedstrijdveld.

Iets verder naar achter streden Antares, Windekind, No Worries en Blauwe Blasius om positie.

JdeP en Biggles troffen elkaar weer bij de boventon en trokken gezamenlijk op naar LA7. JdeP trok een gaatje naar de Biggles op de ruimere koersen, maar Biggles kon aan de wind toch voldoende bijlopen. JdeP pakte linehoneurs, maar Robert finishte met de Biggles na 5 ronden uiteindelijk slechts 2 minuten achter de JdeP.

Daarachter was de strijd losgebroken tussen de Chouffe, Saleh en Lavé, die elkaar geen duimbreed toegaven. Echter, na wat stuivertje wisselen wist de Chouffe, Lavé en Saleh voor te blijven en in die volgorde kwamen ze ook over de finish.

In het veld daarachter deed iedereen zijn uitstekende best om er mooie strijd van te maken. No Worries (Martin) had de handen vol. Eerste keer solo en dan direct een wedstrijd. De vermoeide blik tijdens de nazit sprak boekdelen. Antares solide als altijd en de Blauwe Blasius die helaas de finishlijn mistte.

Tijdens de nazit in de zeilschool de Lauwer werd alles uitgebreid geëvalueerd onder het genot van een drankje en de nodige versnaperingen. Wat een prachtig zeilclubje hebben we toch!
Een prachtig begin van een mooi naseizoen!

Uitslag:

  1. Biggles
  2. Saleh
  3. Jus de Pommes
  4. Chouffe
  5. Lavé
  6. Antares
  7. No Worries
  8. Windekind
  9. Blauwe Blasius (DNF)

groeten Robert( Biggles)

wedstrijdzeilen lauwersoog

De nazit in zeilschool de Lauwer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *