Biggles wint op het Lauwersmeer

Verslag herfstcompetitie wedstrijd 11 september

Hallo zeilers,

9 boten aan de start. Windkracht 3 á 4. Niemand een perfecte start maar de Blue Jack was als eerste weg op de hielen gevolg door Biggles en JdeP. Bij de boventon werd het spannend door meerdere bakboord/stuurboord situaties, waarbij de Biggles en JdeP elkaar licht toucheerden. Blue Jack was van mening dat hem onrecht was aangedaan en protesteerde tegen de Biggles en JdeP, waarbij alleen de laatste direct een strafrondje draaide. Tijdens de nazit bleek echter dat, vanwege de ontstane situatie, van opzettelijk hinderen geen sprake was en werd het protest, weliswaar met moeite van de BJ, terzijde gelegd.

Vanaf de boventon werd het stuivertje wisselen tussen JdeP, Blue Jack (die duidelijk wat training miste) en Biggles, terwijl Beauty of Grey naderde. Kerend bij de onderton trok de wind aan naar 4/5 . Op naar de boventon koos ieder z’n eigen vrije wind, maar bij aankomst bleek de Biggles een comfortabele voorsprong opgebouwd te hebben die hij wist vol te houden tot de laatste ronden. De BoG wist uiteindelijk de Biggles te passeren en even later de JdeP ook. Maar of het voldoende was voor de winst?

Ook in de achterhoede een fel gevecht tussen de Kiki-Bru en de Lakile, de eerste wist uiteindelijk 3 minuten voor de Lakile te finishen. Helaas hield de Vlin ermee op, de reden hiervoor is onbekend en de Josie dacht dat de finish na 14:30 was en “finishte” dus te vroeg en kreeg dus een DNF. De Antares had vandaag wat meer moeite met het weer en kwam een keer in verwarring toen hij wel voorrang had op de Blue Jack en maakte een onnodig rondje. Dit terwijl hij aan de wind varend met het zeil over stuurboord voorrang had op de Blue Jack die passaat-zeilend met het grootzeil ook over stuurboord al van koers aan het veranderen was, om Antares voor te laten gaan. Zo blijkt maar weer, een goede basis kennis van de wedstrijdregels kan tijdwinst opleveren. Uiteindelijk wint Robert met Biggles, René wordt met Lakile tweede en Rob wordt met Kiki-Bru derde

Tijdens de nazit op het buitenterras van zeilschool De Lauwer werd er weer uitvoerig gediscussieerd over alle ontstane situaties en werd het uiteindelijk, zoals gewoonlijk, allemaal weer in der minne geschikt onder het genot van een drankje.

Groet, Robert en Anjo

Wedstrijdzeilen Lauwersoog

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *