Biggles wint snertrace en herfstcompetitie

Verslag laatste ZMW van dit jaar “ de Snertrace”

Hallo zeilers,

Zeven boten aan de start voor de Snertrace en het weer was helemaal in stijl, zwaar bewolkt en een stevige ZW wind 5 Bft met uithalen naar 6 Bft. De temperatuur was eigelijk best aangenaam. Bij de start ging Blue Jack te snel over de startlijn en moest opnieuw starten, Biggles en Bommel starten ook heel scherp maar niet te vroeg. Lakile kort achter Bommel en daarachter Zeeeend, Antares en No Worries. Na het ronden van de bovenboei startte het gevecht om line honours tussen Biggles en Blue Jack, de volle vijf rondes bleven de kemphanen dicht bij elkaar. Daarachter gebeurde veel meer. Lakile passeerde Bommel op het ruime windse rak in de eerste ronde en bouwde zijn voorsprong langzaam maar gestaag uit. Bommel deed zijn best om Zeeeend en Antares voor te blijven. Dat lukte heel goed tot de laatste, vierde, ronde. De schipper van Bommel dacht aan een geweldige eindsprint en haalde het rif uit het grootzeil. Het gekozen moment was niet zo handig namelijk kort voor de overgang van het ruime naar het aan de windse rak. En ja hoor het ging fout, lijnen bleven hangen, zeil wilde niet omhoog en door alle commotie werd koers gezet naar de verkeerde boei. Gelukkig voor Bommel ging Zeeeend achter Bommel aan naar dezelfde verkeerde boei . Heel sportief waarschuwde Jelle, Gjalt dat hij verkeerd ging en Gjalt deed heel sportief het zelfde richting Fred en Henk, eind goed al goed gedrieën naar de finish maar Bommel nu wel achter Zeeeend en Antares ipv er voor. No Worries bleef wat achter en finishte helaas voordat de laatste boei was gerond dus DSQ.
Line honours was voor Joël en Anjo met de Blue Jack voor Biggles en Lakile na vijf rondes. De winnaar op handicap werd Robert met Biggles gevolgd door Rene met Lakile en BlueJack op de derde plaats. Van de boten die vier rondjes haalden werd Zeeeend vierde, Bommel vijfde en Antares zesde.
De Herfstcompetitie is nu afgelopen. Robert is met Biggles de
winnaar geworden, gevolgd door Diederik met Jus de Pommes en Rene met Lakile.
Volgend jaar zal de ZMW competitie starten op zaterdag 2 april dus zet dat alvast in je agenda en stem het onderhoud aan je boot hierop af .
Groeten, Fred

Wedstrijdzeilen Lauwersoog

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *