Jus de Pommes wint Uilenbokaal voor de tweede maal

Verslag nachtwedstrijd om de Uilenbokaal 18/19 september
Hallo zeilers en aanverwanten,

Een prachtige nacht met 9 boten die starten om 21:00 op het Lauwersmeer, de laatste restjes zonlicht in het westen verdwenen al snel terwijl juist in het oosten een prachtige volle maan opkwam. Dit met een zacht briesje (windkracht 2-3) en aangename temperaturen zorgden er voor dat het een hele mooie race werd.
Een goede start met 8 boten compact bij elkaar bij de LA7 terwijl de Lakile voor de zekerheid had gekozen om enige afstand van de andere boten te nemen, meer afstand moest afleggen en dus als laatste in het rijtje aansloot op weg naar de VO16-B1. De JdeP en Ex-M namen al snel wat afstand van de andere boten op weg naar de LA5 en dit werd steeds verder uitgebreid gedurende de race. Helaas voor sommige boten waren alle 3 rakken ruim bezeild en hoefde er dus niet gekruist te worden. Ook felle strijd tussen Beauty of Grey, Dobre en Blue Jack en ongetwijfeld ook iets verder naar achteren in het veld maar dat kon ik natuurlijk niet zien want het was toch goed donker wanneer er wolken voor de volle maan schoven.
Tijdens de race melde Ex-Multiplex (Harm) per marifoon aan JdeP (Diederik) dat de laatste volgens de eerste met de giek de LA5 had geraakt. Diederik antwoorde dat dit niet het geval was geweest en was toch wel enigszins verbaasd dat Harm dit zou hebben gezien op ca 50-100m afstand in het donker. Ook tijdens de nazit kwam dit nog ter sprake maar werd uiteindelijk ook weer ter zijde geschoven als een onterechte melding.
Veel boten keken met verbazing naar de verlichting van de Blue Jack die een noodverlichting op een pootje staande op de preekstoel had gemonteerd maar op het laatste moment voor vertrek ui de haven besloot dat het toch beter was om dit bootje niet staand maar hangend te monteren, lang verhaal kort: het witte licht scheen keurig naar achteren maar groen zal opeens aan bakboord en rood aan stuurboord. Iedereen merkte dit op, behalve natuurlijk de schipper van de Blue Jack, maar die werd door de Ex-Multiplex hierop gewezen per marifoon. Aangezien Harm altijd veel dingen roept dacht Anjo dat ie zat te dollen of kleurenblind was …. Helaas wel een DSQ.
De nazit was deze keer op de Osprey en daar verzamelden zich 10 mensen, als je alles zou moeten opnoemen wat er in zo’n “vergadering” wordt besproken dan zou je een boek kunnen schrijven en het zou misschien ook nog een bestseller kunnen worden.
Sommigen deelnemers maakten er een fatsoenlijke tijd van om te vertrekken maar de echte die-hards moesten door de schipper, toen het inmiddels alweer licht geworden was om ca 07:00, toch met enige aandrang verwijderd worden. Al met al dus weer een schitterend evenement onder prachtige omstandigheden !

Groet Anjo

wedstrijdzeilenlauwersoog

Diederik de Winnaar van de Uilenbokaal

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *