Bertus wint opnieuw

Hallo zeilers,

De voorspelde windkracht 3 door buienradar.nl bleek toch iets meer te zijn, gedurende de hele wedstrijd stond er een 4 Bft met uitschieters naar 5. Helaas moest Fred van de Albatros zich 10 minuten voor de start afmelden voor assistentie aan een boot met technische problemen in de Eemshaven, erg jammer omdat we de Albatros toch al niet zo vaak zien in het wedstrijdveld.
Er waren toen nog 4 boten over, de Blue Jack startte precies op tijd, gevolgd door Saleh, Hjoed en Grie die toch ca 20 seconden nodig hadden om over de startlijn te komen. Blue Jack liep steeds wat verder uit terwijl er over de eerste paar ronden een hevig gevecht ontstond tussen de overige 3.
Grie verloor later veel tijd door na de benedenwindse ton LA-3, direct overstag te gaan maar kwam toe grotere golven tegen dan verwacht op de aan-de-windse-koers naar de VO-12. De strijd was heftig tussen de Saleh en de Hjoed waarbij de “oude vos” op de Saleh, de Hjoed van Teake steeds in een vuile wind positie drong en Hjoed kwam dus niet voorbij aan de Saleh. Ondanks een slechte start en een enorme omweg richting Oostmahorn, omdat Bertus de VO-12 volledig kwijt was, werd de Saleh op gecorrigeerde tijd toch weer eerste.
In de nazit op de Osprey werd alles uitgebreid besproken en werden er zeer waardevolle (gewilde maar meestal ongewilde) adviezen over en weer gedeeld. Ook was er weer een uitgebreide discussie over de SW van de Saleh, waarbij alle deelnemende schipper (behalve Bertus natuurlijk) toch wel diverse factoren konden duiden (aangepaste verstaging, geheime schroefjes in het grootzeil, etc) waardoor overduidelijk werd dat de SW van de Saleh toch minstens met -4 punten moet worden aangepast.
Tevreden ging een ieder rond 17:30 weer naar huis, natuurlijk nog steeds 100% overtuigd van zijn eigen gelijk. Zaterdag 22 in ieders geval geen Saleh, Blue Jack, Jus de Pommes en Biggles aan de start omdat al die schippers op de Osprey de allerlaatste Nacht en Ontij race gaan varen van Harlingen naar Terschelling ….

Groet, Anjo

wedstrijdzeilen lauwersoog

Start gezien vanaf Blue Jack

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *