Blue Jack wint ” licht weer” WAC van 3 augustus


Verslag WAC 3 augustus,

Tja wat vertel je nou over een slow motion wedstrijd maar wel met een record aantal van maar liefst 18 deelnemers.

De wind zorgde voor de slow motion. Windrichting West was redelijk steady maar de windsterkte nam af van 3 naar 2 Bft. Wind West betekende wel dat we eindelijk een nog weinig of niet gebruikte baan gingen varen.

Bijna alle boten gingen aan de Noord zijde van de startlijn dus dicht bij de La3 van start, op naar de bovenboei de La1 die ook echt als bovenboei functioneerde dus er moest gekruist worden, voor de een meer als voor de ander. Natuurlijk waren de lichte hoger varende boten in het voordeel en het veld werd dan ook op weg naar de bovenboei al uit elkaar getrokken. De boten die dicht onder de dijk voeren hadden duidelijk minder wind dus nadeel tov de boten die minder hoog konden varen maar wel meer wind hadden. Dat maakte het bij de bovenboei en verderop bij de La8 nog wel spannend, let wel “in slow motion”. Het veld splitste in tweeën. De eerste groep van 8 boten gingen voor de twee rondes onder aanvoering van Blue Jack die zowel line honours,ver voor de rest, als de wedstrijd won. Saleh werd tweede en Hjoed derde. Dobre werd vierde ondanks een tijd straf van vijf minuten wegens motor gebruik. Van de eerste groep werden Pieter met Doortje en Arjen met Bossa Nova knap zevende respectievelijk achtste. De overige boten voeren een ronde, Take 2 was daarvan de snelste ( negende plaats), maar moest natuurlijk weer op tijd aan de steiger liggen vanwege de nazit. Bommel werd tweede van deze groep ( tiende plaats), toch wel mooi voor de categorie zware bakken en Windekind werd van deze groep derde (elfde plaats).

Rest nog de nazit, die was heel erg gezellig maar werd op twee plaatsen gehouden. Aan boord van de Take2 en aan boord van de Osprey( bijgenaamd de lepra-boot). Op de lepra-boot was het ook heel gezellig en produceerde Anjo weer de uitslag. Kortom allemaal blij en een gezellige avond.

Tot volgende week,

Groeten Fred

wedstrijdzeilen lauwersoog

PS. Ga onze Challenges aan: Bob is donderdag aan de Inshore Challenge begonnen maar is vanwege het inkakken van de wind gestopt. Bernard gaat morgen( vrijdag) waarschijnlijk een poging wagen voor de Inshore Challenge.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *