Hattrick voor Take2, WAC gewonnen door Saleh

Verslag WAC 31 augustus,

Ook voor de wedstrijd begint kan er al veel gebeuren.

Via de wedstrijdapp meldde Bertus om 18:53u dat de mast van Moby Dick overboord was gegaan. Al snel was duidelijk dat Jelle ok was. De Moby Dick lag bij de La7, Bommel en Duhbe zijn bij hem gaan liggen om eventueel assistentie te verlenen, gelukkig kwam vijf minuten later de KNRM aan racen en die kunnen dat veel beter. Jelle had de KNRM opgeroepen via de app “KNRM Helpt” op zijn telefoon. Dat werkt dus perfect. Jelle ’s verhaal: Overstag manoeuvre. Fok sloeg bak en weg was alles. Kwestie van 1 seconde. Ik heb de mast niet eens overboord zien gaan want ik was de fokkeschoot aan het aantrekken. Ca. 18 knopen wind. Wat een pech, sterkte Jelle bij de afhandeling.

Tja en toen moest de wedstrijd nog beginnen.

Zon, lekker warm en de wind NO tussen 5 en 6 Bft.

10 deelnemers, de starters verdeelden zich aan beide zijden van de startlijn. De meesten bij de La2 en zo’n 4 boten bij de La6. Die laatsten kwamen over BB aandenderen maar het ging helemaal goed. Uit betrouwbare bron (Bertus ) vernam ik na de wedstrijd dat de Saleh als eerste bij de boventon was. Wel fijn die info want ik had zelf niks gezien. Eigenlijk ging de strijd vandaag er om wie de winnaar van de competitie zou worden. Saleh of Take2? Het was af en toe hard werken maar wel heel mooi in deze wind. Zes boten maakten drie rondes, hiervan was BOG ruim de snelste, line honours. Maar dat was niet voldoende om te winnen. Felix en Diederik hadden vandaag met DB1 hun dagje niet en eindigden achter in het veld, onder andere door een keer motorgebruik bij vastlopen. Valkyrie en Dubhe bleven dicht bij elkaar maar Saleh was vandaag sneller dan deze twee. Maar was dat voldoende? Bommel voer twee rondes maar was veel sneller dan Josie en Obadja die ook twee rondes voeren. Phoenicia en Bommel bleven de hele wedstrijd dicht bij elkaar maar Bommel versloeg Phoenicia op de finish met 4 seconden. En wat deed Take2. Nou gewoon een solide wedstrijd varen. Hans en Tim raken steeds meer vertrouw met Take2 en dat is te merken, ook met deze wind. Take2 maakte ook drie rondes en was op de finish redelijk dichtbij de andere drie ronden boten en dat was voldoende om vandaag weer te winnen, een Hattrick, drie maal winnen op rij. Saleh werd tweede en BOG derde.

Maar de tweede plaats van Bertus was net voldoende voor de eindoverwinning in de competitie. Bertus wint met Saleh de Woensdagavond Competitie 2022 met 1 punt voorsprong op Take2. Taeke met de Hjoed is derde geworden.
Gefeliciteerd allemaal. Wat was het een leuke maar ook gekke competitie met regelmatig heel weinig wind maar veel plezier.
Maar de volgende competitie komt er al aan. Zaterdag 3 september starten we met de zaterdagmiddag competitie met z’n langgerekte driehoeks banen
Tot dan,
Groeten Fred

wedstrijdzeilen lauwersoog

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *