Jus de Pommes is terug en wint ZMW 29 oktober

Verslag ZMW 29 oktober

Na een regenbuitje in de ochtend brak een uur voor de start de zon door. Aan de start verschenen: BOG, Saleh, J de P, Blue Jack, Hjoed, Obadjah, Albatros en Rosveto.
BOG was als eerste over de startlijn op de voet gevolgd door Saleh, die en passant Obadjah een rondje liet draaien, omdat die kennelijk nog niet op de hoogte was dat INDRINGEN bij de start niet mag. BOG en Saleh werden al gauw door de “lichtweerbootjes” JdeP en Blue Jack ingehaald, die hun voorsprong steeds verder wisten te vergroten. Hjoed, BOG en Saleh wisselden onderling nogal eens van positie. BOG en Saleh kregen op weg naar de La1 nog een meningsverschil, BOG was ervan overtuigd dat hij als oplopende boot Saleh mocht dwingen op te loeven. Over en weer werden veel wijsheden geroepen, maar BOG loefde door! Saleh koos er voor geen schade te varen en e.e.a. tijdens de evaluatie aan de orde te stellen. Daar bleek de visie van Saleh (Hoe kan het ook anders) de juiste. Bier worst en zoutjes maakte weer veel goed op een zonovergoten terras bij de loods.

Bertus

Naschrift 1, BOG

Mooi maar ietwat gekleurd verslag van de gewiekste schipper van de Saleh. Wat niet door hem vermeld wordt (naast selectief gehoor ook een selectief geheugen?😜) is dat de discussie plaatsvond in ronde 2 waarin BoG inderdaad het oplopende schip was en de loefactiviteiten niet doorzette ivm de gerezen onduidelijkheid. In ronde 3 echter was Saleh het oplopende schip en loefde BoG geheel reglementair in het voordewindse rak naar Kite La1 zodat Saleh moest wijken (vrijblijven) en achter BoG aansluiten voor de boeironding. Al met al een mooie en leerzame zeilmiddag met meester Bertus waarbij de 1,5 meter regel tussen de schepen dikwijls in het gedrang kwam⛵😎👌
JdeP, BJ en Hjoed gefeliciteerd (en graag gedaan 😉)
Thomas

Naschrift 2 Hjoed

Ik lag in ronde twee nog achter beide zeilers en kon ervan genieten hoe dit onderling mooi in alle rust werd opgelost, zoals Thomas dit beschrijft. Daarvoor, bij VO3 zelf een lesje van de meester mogen overhoren. Hoe de meester aan de BOG doorgaf “dat het wijzer zou zijn als Hjoed wat eerder overstag zou gaan”. In ronde drie deze les uitgevoerd en voor Saleh kunnen finishen. Bertus dank.

Taeke

wedstrijdzeilenlauwersoog

Jus de Pommes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *