Nachtrace 10 september, Ex Multiplex wint Uilenbokaal

Hallo zeilers

Wat een prachtige condities voor deze race, mooie zonsondergang, ook een mooie maan opkomst, droog en windje 2-3 met af en toe 4Bft !

Prima zicht gedurende de race goed zodat de 12 boten elkaar in de gaten konden houden.
Bij de start geen problemen, iedereen goed weg en de JdeP en Ex Multiplex namen al snel de kopposities in waarbij het af en toe stuivertje wisselen was maar toch voor het grootste gedeelte JdeP op kop.
De boten lagen al snel verdeeld over het gehele veld en door het verschil in snelheid aan het eind 1 boot (Sadie) met 5 ronden en 2 boten (JdeP en EX-M) met 9 ronden. Helaas moest Eddy, schipper van de Yoho, zich al snel afmelden aangezien de boel “int honderd” zat, waarschijnlijk wat “touwen” in de knoop.
Op een gegeven wordt de Blue Jack als wedstrijdleider opgeroepen door de EX-M met een protest tegen de JdeP, bakboord – stuurboord situatie waarbij JdeP volgens Harm onvoldoende ruimte gaf, dus moest uitwijken en zodoende “stil” kwam te liggen. Dit werd natuurlijk heftig bestreden door Diederik en Robbert op de JdeP, die “makkelijk voorlangs kon” zonder te hinderen. Gelukkig was het donker dus waren er geen getuigen en het protest werd met de uitwisseling van een paar biertjes in de nazit beslecht en teniet gedaan.

Doordat het donker was heeft ondergetekende helaas verder ook weinig te melden’ over de andere boten, Leuk was wel dat er 1 boot rondvoer verkleed al kerstboom: toplicht, stoomlicht, deklicht en boordlichten, alles stond aan, niet helemaal volgens de regels, we zullen geen namen noemen 🙂

Harm en Martin zijn eindelijk af van hun eeuwige tweede syndroom en wonnen met Ex Multiplex de Uilenbokaal 1 sec voor JdeP

Die nazit was overigens weer erg gezellig op het nieuwe meubilair van het platform in een hoekje van de loods. Deze nazit is toch telkens weer zwaarder dan de race zelf en ging dus ook nu weer door tot het bijna alweer licht werd. Iedereen was het er over eens: een geweldige race onder prachtige omstandigheden !

Gr, Anjo

Wedstrijdzeilenlauwersoog

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *