Saleh wint zaterdagmiddag wedstrijd 16 april

Hallo zeilers en aanverwanten,

Direct weer een spannende start op deze prachtige zeilmiddag met ruim een wisselende en shiftende wind (2-4 Bft) en veel zon.
De start was direct alweer een feest, verschillende boten die over bakboord starten maar ook een paar die over stuurboord wilden gaan en dat leverde direct al een spannende situatie op waarbij vooral Diederik met de Masca (Invicta 26) een hoofdrol vervulde. De Saleh en de Blue Jack zaten elkaar ook voor deze start weer behoorlijk dwars waarbij de eerste een protest aan zn broek kreeg van de tweede voor het niet geven van de vereiste ruimte en later dus ook een strafrondje draaide. Daar profiteerde de Chouffe als lachende derde weer van en had dus een betere start dan de andere 2.

Uiteindelijk iedereen toch goed over de startlijn (LA6-boei) waarbij de Masca en de Chouffe de beste start hadden maar de Blue Jack orde op zaken stelde in het eerste rak naar de boventon VO3 en dus als eerste begon aan het voordewindse rak naar de LA7. De Chouffe had, met zn 3-koppige bemanning, echter al snel de spinnaker gezet en haalde daarmee op dit rak een paar schepen in (Masca en Saleh). Bertus in de Saleh liep in de volgende ronden toch steeds wat verder uit op Diederik in de Masca (beiden Invacta 26’s), deze verscheen verschillende keren op de tweede plaats maar werd op de voordewindse rakken ook steeds weer ingehaald door de Chouffe onder spinnaker. Deze laatste kwam in de 3e ronde, ook weer onder spinnaker zelfs naast de Blue Jack maar door een windshift i.c.m. een behoorlijke windvlaag liepen ze volledig uit het roer met een chinese-gijp tot gevolg. De schipper van de Blue Jack had nog geroepen “het komt er aan!”, doelend op de windvlaag maar de bemanning van de Chouffe dacht dat ie de boei LA7 bedoelde !! De chaos na de chinese gijp zorgde ervoor dat de Blue Jack snel uitliep en de Saleh de Chouffe weer inhaalde. Toen ging het echter fout met de Blue Jack: die dacht na 3 ronden dat ie om 15:37:26 gefinished was en begon vrolijk halve windse koersen te varen omdat hij de startboei zou oppikken na de wedstrijd. Verschillende schippers zagen met groot genoegen deze fout aa, Anjo’s horloge stond 1 uur verkeerd en nadat Diederik hem (veel te laat overigens) op z’n fout gewezen had begon de Blue Jack weer deel te nemen aan de wedstrijd door ronde 4 te gaan doen. Veel tijd en afstand verloren, nog wel als eerste weer om de VO3 heen in ronde 4, voorbij gelopen door de Chouffe onder spinnaker, toch weer net als eerste om de LA1 en in verwoed gevecht met de Chouffe om de Line Honours richting de finish-lijn wat uiteindelijk resulteerde in een finish op precies dezelfde tijd …
Iets verder achter in het veld zal ook van alles gebeurd zijn met de Windekind en Zeeeend maar ondergetekende was dusdanig bezig met zn eigen perikelen dat ik dat even niet gevold heb, sorry Adriaan en Gjalt.

Al met al dus weer een enerverende wedstrijd die uiteindelijk door Bertus in zn Invicta werd gewonnen met de 2e Invicta van Diederik op de 2e plaats en de Chouffe met kapitein Katja op de 3e plaats.
Een prachtige nazit bij de zeilschool met het genot van drankjes, hapjes en een redelijk felle zon, genieten dus weer!
Groeten, Anjo

Wedstrijdzeilen Lauwersoog

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *