Dr Anders in de 4 uur om de plaat

Met veel zin om mee te gaan doen om acht uur vertrokken uit Gorredijk. Wel hopend dat de wind het niet totaal zou laten afweten vandaag. In de jachthaven vlot de boot klaar gemaakt en op naar ’t meer. Onderweg Doortje gespot die voor me uit ook richting start zeilde.
Bij de start kwam ik niet lekker weg en zag de anderen voor me zeilen, ’t voordeel was wel dat ik alle ruimte had en toch er in slaagde om aansluiting bij Bommel te vinden en aan de oostkant van de plaat er voor zeilde. Het leek zelfs alsof ik dichter bij Doortje kwam. Maar eenmaal aan de wind raakte dat gat weer groter.
Toen terug kruisend naar de zuidkant bleek ik volledig vergeten te zijn om start/finishlijn te passeren waar Fred mij gelukkig op wees. Maar wat me wel flink tijd en positie scheelde.
Zeilde dus weer achter Bommel en voor Kokmeeuw. Maar met het toenemen van de wind wist Bommel steeds wat meer afstand te nemen. En had ik ook m’n handen vol aan het zeilen, rif erin maar op ruime wind toch er weer uit..
De grootschoot in de hand en regelmatig vieren om niet uit het roer te lopen, ondertussen eten drinken en plassen, maakt het wel uitdagend 😅. Bij het finishen wel even uitblazen, maar geweldige zeilmiddag met mooie momenten ook door anderen die spectaculair voorbij kwamen.

Gr. Rene, schipper Dr Anders

Wedstrijdzeilen lauwersoog

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *