De Kokmeeuw in de 4 uur om de plaat

We hadden ons op deze wedstrijd verheugd: 4 uur zeilen om de plaat, en omdat je steeds de andere zeilers ziet (of inhaalt) blijft het de hele wedstrijd spannend.
De Kokmeeuw verhoogde de spanning voor zichzelf door al vóór de start aan de grond te lopen. Gelukkig hadden we van tevoren al bedacht om met de 14-tonner als laatste te starten, dus dat lukte prima.
De eerste helft van de wedstrijd was de wind heel licht. Ondanks geconcentreerd zeilen, werden we al in de eerste ronde door JdP voorbij gezeild. In de tweede ronde volgden meerdere zeilers dat voorbeeld. Totdat de wind gestaag toenam. De Kokmeeuw rook kansen, en probeerde door slim gebruik te maken van winddraaiingen dichter bij Bommel te komen. Helaas draaide de wind weer terug, en moest de Kokmeeuw zó prikken om buiten de rode boeienlijn te blijven, dat de snelheid er wat uit ging. En was uiteindelijk de afstand tot Bommel weer net zo groot als daarvoor.
De wind was inmiddels zo ver toegenomen dat een gijp bij de zuidelijke scheidingston onverstandig leek. Met een mooie storm-overstag rondde de Kokmeeuw de boei. Gelukkig zag Hjoed deze manoeuvre aankomen en gaf voldoende ruimte.
In de 4e ronde viel een herhaling van deze alternatieve gijp wat in het water, omdat de draaicirkel groter was dan gedacht en de boei niet gehaald werd. Voor het oog van onder andere BJ moest de Kokmeeuw nóg een ronde draaien, en kon zonder verder oponthoud de wedstrijd uitzeilen.
De paar regensputters hebben de pret niet gedrukt; het was een geweldig mooie zeildag met een mooi groot deelnemersveld.

Egbertha a/b Kokmeeuw

Wedstrijdzeilen lauwersoog

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *