Nachtrace om de Uilenbokaal

Verslag nachtrace 2 september

Schitterende omstandigheden tijden de Nachtrace 2023. De wind was sterker dan voorspeld op Buienradar en Windy en lag rond de windkracht 2 – 3. Op basis van de voorspelling was de wedstrijd ingekort van 4,5 uur tot 3 uur, want op basis van een voorspelde Noordenwind van kracht 0 rond middernacht zou immers het laatste rondje wel eens erg lang kunnen duren! Het viel dus allemaal mee.

9 Deelnemers die in de schemering starten om 20:30. Helaas hadden de schippers van de Ex-Multiplex en Blue Jack de wedstrijdbaan niet goed bestudeerd en starten net aan de verkeerde kant van de LA-7. Welgemoed riepen ze de schipper van de Jus de Pommes aan dat hij verkeerd gestart was maar die lachte zich, samen met Bertus de Graaf als bemanningslid, een bult toen dat de eerste 2 genoemden fout zaten en dus opnieuw moesten starten wat een vertraging opleverde van ca 1 minuut !! Dat zou erg nadelig blijken tijdens de nazit waar de voorlopige uitslag werd gepresenteerd.

Gelukkig voor Ex-M en BJ starten de andere boten wel erg laat en lagen ze na de 2e (goede start) toch weer snel als 2e en 3e in het veld met de JdeP dus op grote voorsprong. Toen werd het donker en heeft deze verslaggever weinig meer te melden omdat voor hem niet te zien was welke lichten bij welke boot hoorden. JdeP behield zijn voorsprong, ging net voor 23:30 over de finishlijn en moest dus nog een rondje doen waarbij de wind dus wel inzakte, erg nadelig dus!
Bij de gezellige nazit met gratis bitterballen (84 werden er geconsumeerd!!) bleek dat de eerste 3 boten binnen 3 seconden per ronde waren geeindigd, echt jammer dus voor de 2 boten met een verkeerde start.

De nazit was weer erg gezellig en ging door tot het moment dat het weer bijna licht werd. Al met al een fantastische nacht.
Hopelijk gaan de overige deelnemers in de race hun ervaringen ook even delen op de app zodat we een goed totaal beeld krijgen van de wedstrijd.

Gr, Anjo

Wedstrijdzeilen Lauwersoog

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *