Saleh wint de WAC van 12 juli

Verslag WAC 12 juli

Aan het begin van deze wedstrijd stond er nog een windkracht 5 Bft, maar de voorspelling was dat de wind zou afnemen. Verschillende deelnemers starten met een rif in het grootzeil en sommige boten haalden het rif er tijdens de wedstrijd weer uit, op andere boten gaat dat moeilijk als de schippers solo zeilen.
In de eerste ronde ging het helaas al gelijk fout, de Moby Dick probeerde met een opsteker alsnog boei LA8 te ronden, draaide iets te ver door, kreeg de wind aan de verkeerde kant in de fok en ging ongewild overstag. Dit veroorzaakte een aanvaring met de Rosveto die dichtbij voer. Gelukkig valt de schade op beide boten mee maar de schippers trokken zich wel terug uit de wedstrijd: 2x DNF.
De Phoenicia had een hele goede start en kruiste vlak voor de boventon zelfs voor de Jus de Pommes langs, maar die nam de leiding echter daarna snel weer over.
De Valkyrie had ook een goede start en zeilde strak maar vergat 1 keer boei LA1 te ronden, de schipper werd verschillende keren door de wedstrijdleider aangeroepen op kanaal 77 en werd ook nog een keer gebeld maar reageerde niet en dus helaas een DSQ.
De Kobaia zeilde voor het eerst met een nieuwe en grotere fok, dat is dus nog even wennen maar zal ongetwijfeld snel resulteren in betere tijden. De Saleh was na een grondige poetsbeurt en nieuwe antifouling weer terug in race-staat en won op handicap dan ook eindelijk weer eens een wedstrijd. Tijdens de nazit vertoonde Bertus dan ook steeds een grijns van oor tot oor, al helemaal omdat de Blue Jack er deze keer helemaal niets van bakte en in het achterveld eindigde. De schipper van de Jus de Pommes was hevig teleurgesteld dat hij alweer de 2e plaats had en zo varieerden de stemmingen tijdens de nazit van grote teleurstelling/frustratie tot complete euforie, maar gezellig was het wel weer. Op naar de volgende ….
Groeten Anjo

Wedstrijdzeilen lauwersoog

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *