Tom Bouchier wint met Magic Horse de ZMW van 30 september

Verslag ZMW 30-09-2023

Hallo zeilers

Zaterdagmorgen koffie drinken met mijn vrouw is vaste prik, nog even snel de juiste kaart in de wedstrijd app plaatsen en nog snel een tweede bakje en dan op naar lauwersoog.
De weersvoorspellingen waren goed 12a13 knopen wind uit het westen, wat dan ook resulteerde in een deelnemersveld van 15 boten prachtig toch. Aangekomen op lauwersoog was Ton Bouchier al druk bezig om zijn sailhorse Magic Horse2503 zeilklaar te maken.
Deze Magic Horse 2503 heeft al vele 1e prijzen op zijn naam staan onder andere vele malen de sneekweek. Maar ook de jaarlijkse waddentocht van de sailhorse sailing club wordt door Ton Bouchier georganiseerd. Op naar het lauwersmeer, een mooi gezicht 15 boten die aan het inzeilen zijn voor de wedstrijd. En dan de start tussen kite la7 en skippybal de Magic Horse 2503 plus Lave en JdeP waren als eersten weg, Teun van de Davy Jones was het hier niet mee eens en vond dat inelkgeval de JdeP te vroeg was gestart en ging in protest. Diederik van de JdeP wist zeker dat hij niet te vroeg starte en zeilde door met een protest aan zijn broek, Teun trok aan het eind van de wedstrijd zijn protest in maar echt eens was hij het niet. Op naar de bovenboei La8 die als eerste gerond werd door de Magic Horse 2503 daarna de Lave en de JdeP plus rest, bij de Magic Horse 2503 ging de spinnaker er op en onder planee was deze boot niet meer bij te houden.Davy Jones zeilde de Lave voorbij, na de vo3 in het kruisrak was de Davy Jones ook te snel voor de JdeP. Dat de Davy Jones niet de eerste de beste is blijkt wel uit een stukje historie, 1e bij de Borkum-Helgoland Regatta
1e bij de Cam Race 2022.
De Lave Zeilde zoals gewoonlijk weer scherp en snel, gevolgd door Kalle Blomkvist en de Chouffe. In het middenveld zeilden de Saleh Kiki Bru de Hjoed en de Valkyrie een mooie onderlinge strijd, daar achter de Moby Dick die deze wedstrijd goede zaken deed, top Jelle. De hekkensluiter waren de Doortje Windekind en Obadjah, helaas liep de BOG aan de grond en kon niet op eigen kracht los komen dus een DSQ
De winnaar op gecorrigeerde tijd
zijn
1e Magic Horse 2503
2e JdeP
3e Lave

De nazit was weer gezellig veel sterke verhalen, ook leuk dat Marcel nog even langskwam. Marcel heeft een Etap22 en gaat tzt ook meezeilen.

Tot de volgende

Groet Diederik

Wedstrijdzeilen Lauwersoog

Winnaar Magic Horse

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *