Doortje wint 20 mijl van Lauwersoog

Zeilers en aanverwanten,

Een prachtige wedstrijd met een verrassende uitslag.
Dat is eigenlijk de kortste samenvatting van de wedstrijd.
Maar hoe is het zo gekomen?
De baan: noord-zuid dan west-oost, dan oost-west en tenslotte zuid-noord en dat twee keer en je hebt 20 mijl.
De omstandigheden: Wind eerst ZW 4Bft, draaiend naar W 5Bft. Zon: eerst bewolkt maar al snel volop zon.
Deelnemers: 15 boten waarvan 7 solo.
De wedstrijd: start om 11 uur tussen de La6 en La7 in Noordelijke richting en dan halve wind naar de bovenboei de La2. Dat met 15 boten tegelijk maar het verliep zonder problemen. De snelle boten aan de wind naar het zuiden. Bommel, Windekind en Shalom ook aan de wind maar slagen makend om naar het zuiden te komen. Bommel zelfs drie maal.
Daarna met ruime wind naar het oosten om de S12 te ronden en vervolgens pal west. Small Talk en ExMultiplex gingen het gevecht met elkaar aan en namen duidelijk afstand van de achtervolgers. Mytilus bleef de twee koplopers het beste bij met daarachter dicht bij elkaar Blue Jack, Hjoed, Lave, Doortje en Kalle Blomkvist. Chouffe, Saleh, Freya, Kiki-Bru en Shalom(de eerste wedstrijd voor Fokko) vormden het volgende groepje. Bommel en Windekind daarachter. De tweede ronde was de wind inmiddels naar het westen gedraaid en in sterkte toegenomen. Dit was vooral voor Bommel heel gunstig. Aan de wind van Noord naar Zuid maar een slag maken en veel snelheid.
De twee voorste kemphanen snelden op de finish af waarbij ExMultiplex een minuut voor Small Talk finishte. Mytilus ging als derde over de finish.
De uitslag: Tja die was toch verassend. Line honours voor ExMultiplex maar in de einduitslag een dertiende plaats. De winst ging naar Pieter met Doortje die gewoon foutloos hard gevaren had. Tweede werden Niek en Fred met Bommel, die ondanks dat ze met hun slagen meer afstand hadden moeten afleggen gewoon hard gevaren hadden. Arjen werd met Small Talk derde.
Conclusie: iedereen kan winnen als de condities optimaal bij jou boot passen en je gewoon goed zeilt.
Na afloop vierden we weer een super gezellige nazit in de loods met worst van Bertus en bitterballen. Woensdag a.s. weer gewoon een woensdagavond wedstrijd
Groeten Fred

Wedstrijdzeilen Lauwersoog

Saleh en winnaar Doortje

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *