WAW 3 juli 2024

Onder een fantastisch wolkendek zijn de 13 deelnemende boten gestart. De wind was wisselend van sterkte als gevolg van de zware wolken die overtrokken en gedurende de wedstrijd draaide de wind meer naar het zuidwesten. Een boeiende strijd was het gevolg.
Bij de start weer een kluwen van boten die allen de eerste wilden zijn, Bertus beweerde bij de nazit dat hij dat was maar dat kennen we van hem. Hij was in ieder geval goed weg. JdP koos er direct voor om vrije wind te zoeken en ging over stuurboord er tussendoor. Kalle Blomkvist was net te laat om goed mee te starten en ging na de Kla7 over stuurboord dwars door het veld heen, dat lukte wonderwel dankzij de stuurmanskunst van Jurgen. Alles met elkaar een start zonder veel geschreeuw en grote problemen. De Phoenicia voer deze keer met als schipper de kleinzoon van Gerrit met 2 jonge maten aan boord een goede wedstrijd waarin de nodige leermomenten zijn gesignaleerd, volgende keer zal dat ongetwijfeld een stuk beter gaan. Skyr voer een deel van de wedstrijd met de Griƫ op maar helaas brak de helmstok verlenger af waardoor Egbertha het erg lastig had om de fok te bedienen. Wellicht was dat de reden dat ze de route even kwijt was en ging finishen na het ronden van de VO5. Bij het gesprek in de nazit werd dit pas duidelijk. Chouffe was in haar element en ging na een goede start steeds verder naar voren. 4fun leek op weg naar de koppositie maar kreeg een probleem met de oranje gennaker in de 2e ronde, onduidelijk wat het was maar het duurde erg lang, de gennaker verdween uiteindelijk in de kajuit en een oranje lijn zat onder het schip door en leek ergens aan vast te zitten.
De invicta tweeling zat elkaar lekker dwars maar de oude vos Bertus aan boord van de Saleh trok weer eens aan het langste eind. Let op Jelle, nooit weer onder Bertus varen maar direct vrije wind zoeken en naar een boei toe hem nergens ruimte of een kans geven.
Alles met elkaar een prachtige wedstrijd met Jurgen in de Kalle Blomkvist als winnaar!
Henk.

Wedstrijdzeilen Lauwersoog

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *